Laboratóriumi ivóvízvizsgálat

Az ivóvíz minőségét naponta ellenőrizzük, valamennyi vízkiemelő létesítmény és tartályrendszer kimeneténél, valamint a Szabadka város területén található ellenőrző pontokon. A környező településeken, mint amilyen Palics, Királyhalom, Kelebia, a Határőr HK, Nagyradonovác, Bajmok, Györgyén, Kisbosznia, Mišićevo, Csantavér, Visnyevác, Nagyfény és Újzsednik, az ivóvíz állandó közegészségügyi ellenőrzés alatt áll, a mintavétel, a víz fizikai-vegyi és mikrobiológiai elemzése pedig az ivóvíz közegészségügyi megfelelőségéről szóló szabályzat (a JSZK Hivatalos Lapjának 42/98. száma) rendelkezéseinek megfelelően történik.

Szabadka Város területén mintegy 70 reprezentatív mérőhely (mintavételi pont) található, melyek helyzete oly módon került meghatározásra, hogy lehetővé váljon az ivóvíz fizikai-vegyi és mikrobiológiai minőségének ellenőrzése. A fizikai-vegyi paraméterek és mikrobiológiai mutatók értékeit a fenti szabályzat határozza meg.

Az ivóvízvizsgáló laboratórium a fizikai-vegyi paraméterek és mikrobiológiai mutatók meghatározásához korszerű felszereléssel, és a munkát szakszerűen ellátó személyzettel rendelkezik.

Az ivóvíz minőségellenőrző üzemegysége két vizsgálati laboratóriumot foglal magába, egy üzemit, amely az I. számú vízbázis létesítményén belül van, melyben a víz kondicionálása szempontjából jelentős vegyi mutatókat vizsgálják, és a központi laboratóriumot, amely az igazgatósági épületen belül található, és amelyben a vízellátást szolgáló valamennyi létesítményből, valamint a város és a környező települések vízelosztó rendszereiből nyert ivóvíz vegyi-fizikai és mikrobiológiai elemzését végzik.

Az I-es vízbázison található vízkondicionáló berendezésen végzett elemzések 2016. évi eredményei

Grafikonok